Kérdésed van? Írj nekünk:
info@panacha.hu

Blog

Melyik charm illik hozzád?

2023.03.06 15:49
Melyik charm illik hozzád?

Menők, gyönyörűen kidolgozottak. Van köztük bájos és könnyed, alkalmi, kifejezetten egy ünnephez köthető és olyan is amelyik egyszerűen csak gyönyörű. Ebben a cikkben mindent megtudsz a charmokról és ha tanácstalan vagy segítünk kiválasztani a hozzád illőt! 

A charmok története

Nemrég egy külön cikkben összefoglalva megírtuk a charmok történelmét (ide kattints, ha elolvasnád az egész cikket: link az előzőre) de azért a legfontosabbak. Ha 10 000 évvel ezelőtt éltél volna is viselhettél volna charmokat mert már akkor divatosak voltak: igaz akkor kagylókból, kövekből készültek. Először az 1950-60-as években voltak népszerűségük csúcsán (akkor rengeteg nő viselt charmot) a második „divathullám” most zajlik amikor már csodaszépen kidolgozott, gyönyörű és különleges darabok közül biztosan megtalálod az egyéniségedhez illőt. 

 

De mik is a charmok?

Biztosan láttál már ilyeneket, vagy ismered őket: olyan apró, dekoratív kiegészítők, amelyek vagy szinte vonzzák magukhoz, vagy valamilyen szimbolikus és jelentőséggel bírnak a tulajdonosuk számára. A múltban a charmokat általában amulettként használták, hogy megvédjék viselőjüket és elűzzék a gonoszt, de ma már számos dolgot jelképezhetnek, például az érdeklődési kört, a hobbikat és köthetőek ünnephez, utazáshoz, érzéshez. A charm karkötő pedig egy olyan karkötő, amelyre ezeket a személyes szépségeket rögzítheted, így egy olyan személyre szabott (lehet, hogy az egész világon kizárólag neked van pont ilyen) karkötőt készíthetsz amelyik megmutatja az ízlésedet, az egyéniségedet és jól is áll neked.

A hozzád illő népszerű charm típusok

Manapság olyan sokféle charm típus létezik, hogy a felsorolásukhoz egy könyv is kevés lenne. Viszont léteznek olyanok melyek kiállták az idők próbáját és jelentésük van, ez pedig segít kiválasztani a hozzád illőt! Íme, összegyűjtöttük.

Köves charmok

A köves charmok csodaszép színt és az általad választott személyiséget kölcsönözhetnek a karkötőnek, és jelentéssel bírnak viselőjük számára. A születéshez köthető kövek például sokak kedvenc drágakő charmjai. 

Tipp: az a köves charm illik hozzád, amelyik a „te születési köved” vagy az amelyik a kedvenc színed, hiszen azt boldogan fogod viselni.

 

Szimbólumos charmok

A világon számos szerencseszimbólum létezik, amelyek állítólag szerencsét hoznak, vagy segítenek elkerülni a szerencsétlenségeket, elhárítják a gonoszt viselőjéről. Akár hiszel ezekben, akár nem tudd meg melyik a szerencseköved (színed) és válaszd azt a charmot magadnak.

 

Hobbira utaló charmok

A hobbidat vagy az akár különös szenvedélyedet jelképező charm beillesztése szép módja a charm karkötőd testreszabásának. Ha szeretsz repülni, válaszd a repülős charmot, ha szeretsz biciklizni találsz biciklis charmot, de van vörösboros, kávéfőzős és gitáros is, ha éppen a zenét szereted. Merülj el a bűbájos charmok között és válaszd amelyik illik hozzád.

 

Alkalomhoz köthető charmok

Minden alkalomhoz (születésnaphoz, karácsonyhoz, gyerekszületéshez, utazáshoz, stb) találhatsz olyan charmot amely gyönyörűen illik az alkalomhoz ezzel is megemeled a fényét. Ha szereted a karácsonyt, rengeteg karácsonyit találsz, szerelmeset, baba születéséhaz kapcsolhatót. 

 

Kapcsolatra, érzésre utaló charmok

Nem feltétlen a szerelemre gondoltunk (bár, ha szerelmes vagy, foglalt a szíved akkor csodaszép szíves megoldások közül választhatsz), hiszen a lufin repülő maci vagy a kutyusos, esetleg a repülő boszorkány vagy a klasszikus életfa charm mind mind kifejezhetnek egy életeseményt egy pillanatot és megmutathatod velük a világnak a jelenlegi érzéseidet is.

Extra tipp: a charmválasztónkat nem feltétlen kell szentírásnak venni, hiszen végül is a charmok a te személyiségedet tükrözik és mutatják meg: azt válaszd amelyik megragad, amire azt érzed „hú, ez cuki” vagy „éppen nekem való”. A több száz charmunk között biztosan találsz ilyet.