Kérdésed van? Írj nekünk:
info@panacha.hu

Blog

Ezért válassz ezüst ékszert!

2023.03.06 15:53
Ezért válassz ezüst ékszert!

Az egyik oldalról szinte minden az ezüst ékszerek ellen szól: az ezüst könnyen hozzáférhető, nem kifejezetten drága, ezért az egyik leggyakrabban használt ékszer-nemesfém. A másik oldalról nézve rengeteg olyan tulajdonsága van, amely a gyönyörű kiegészítők és ékszerek első számú választásává teszi. Az ezüst ékszerek elegánsak, ízlésesek, tartósak és megfizethetőbbek, mint más nemesfémek. Íme néhány indok miért válaszd az ezüstöt.

A különös ezüst ékszer

Tudtad, hogy az ezüstnek számtalan előnye van? A történelem során az ezüstöt gyógyító tulajdonságai miatt használták égési sérülések, fertőzések és például nyílt sebek kezelésére. Időközben a technikai fejlődést is bevetve kimutatták, hogy őseink nem tévedtek: az ezüst felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, az ezüst ékszer viselése megelőző, gyógyító hatással lehet. Emellett az ezüstről köztudott, hogy a lenyűgöző csillogása és könnyű, nyugtató hatása nagyszerűen hat a mentális jólétre.

Van spirituális megközelítés is hiszen az ezüstnek évezredek óta mély spirituális és kulturális jelentése és jelentősége is volt: elsősorban az, hogy az ezüst az egész világon a szeretet szimbóluma. Különös spirituális megközelítés, hogy az arannyal ellentétben az ezüst nem erősíti fel a drágakövek hatását. Inkább gyengéden és finoman adja át a spirituális energiát.

 

Feldobja a megjelenésed, de nem hivalkodó

Mindennek a színe a titka, amiért még divattervezők is rajonganak. Az ezüstnek káprázatos színe és bűbájos csillogása van, mivel alapvetően hűvös, önmagában is gyönyörű, de szinte bármilyen kővel, medállal párosítható. Viselheted a mindennapokon vagy alkalmakkor is: feldobja a megjelenésedet és egyáltalán nem hivalkodó. (Még egy szuper tulajdonság: még a szakavatott szemek sem tudják messziről megkülönböztetni a fehéraranytól, megkérdezni pedig illetlenség)

Az ezüst ékszer hipoallergén

Ha érzékeny vagy könnyen allergiássá váló a bőröd akkor nem is tudsz jobbat választani, mint a 100%-ban hipoallergén ezüst. A hipoallergenitása azt jelenti, hogy szinte biztosan nem okoz semmilyen allergiás reakciót a bőrödön, nem kell „szenvedni”, vakarózni, nincs pirosodás. (Igaz az ezüst nem 100% ezüst, tartalmaz például nikkelt, amire, ha túlzóan allergiás vagy érdemes megfontolnod az ezüstöt).

Tartós

Az ezüst biztosan tartósabb – hiszen keményebb – mint az arany. Nehezen elképzelhető, hogy egy ezüst medál eldeformálódik (ellenben az aranygyűrűddel). Nem mattul, nem kopik, nem lehet könnyen megkarcolni és mivel az ezüst erős, ezért nehezebben szakad le az ezüst nyaklánc a nyakadból, a karkötő a csuklódról, mint az arany.

 

Megfizethető

Szerintünk ez sem utolsó szempont és számtalan lehetőséget rejt hiszen akár több különböző – alkalmibb – ékszert is tudsz vásárolni viszonylag kedvező áron. Így akár tudod cserélgetni a szettedet, apropó szettek: egy ezüst ékszerszett nagyságrendekkel kevesebbe fog kerülni, mint ugyanaz aranyban vagy – az ezüsttől nehezen megkülönböztethető – fehéraranyban.

Ismerd meg az ezüst ékszereinket és találd meg a számodra tökéleteset akár ebben a pillanatban.